WK-vooruitblik dag 16: Griezmann, Suárez, Ronaldo, Messi: wie haalt de kwartfinales?

Op speeldag zestien van het WK begint de knock-outfase. Ex-kampioenen Frankrijk en Argentinië nemen het tegen elkaar op. Later op de dag speelt Europees kampioen Portugal tegen Uruguay.

  Frankrijk 4 - 3 Argentinië

  • #50
  • Achtste finale
  • Kazan

  Uruguay 2 - 1 Portugal

  • #49
  • Achtste finale
  • Sotsji

 • Frankrijk-Argentinië

  De wereldkampioen van 1998 tegen die van 1978 en 1986. Les bleus contra de Albicelestes. Antoine Griezmann (Atlético Madrid) versus Lionel Messi (FC Barcelona). En een wedstrijd die in ieder geval één groot voetballand in diepe rouw gaat dompelen.
  Frankrijk is nog niet in de vorm die past bij de favorietenrol die het vooraf kreeg toebedeeld door menig voetbalvolger. Argentinië is vooral blij en opgelucht dat het de knock-outfase heeft bereikt.

 • Uruguay-Portugal

  Wordt dit de moeder aller schoppartijen of zorgen deze twee landen met hun topspelers voor sportief spektakel? Uruguay won al zijn groepswedstrijden, oogt solide en beschikt met Luis Suárez en Edinson Cavani over twee van ‘s werelds beste aanvallers. Portugal flirtte tegen Iran met uitschakeling, een wedstrijd waarin Ronaldo, na zijn vier goals in twee wedstrijden, niet wist te scoren en ook nog balanceerde op de rand van rood. Tegen Uruguay moet hij zijn irritaties indammen, de Portugezen hebben Ronaldo’s doelpunten nodig.

 • “Raheem Sterlings aandeel in het Engelse succes krijgt minder aandacht dan het automatische geweer dat hij op zijn rechterkuit liet vereeuwigen.”

  Lees de column van Emilie van Outeren: Permanent bekladde iconen