Thuiskok

Pindakaascupjes

U heeft ze vast wel eens gezien, de pindakaascupjes uit Amerika. Die kunt u heel eenvoudig zelf maken. Als u pure chocolade van 70 procent cacao te bitter vindt, kunt ook voor een minder sterke variant kiezen.

Bekleed een cupcakeblik met 10 papieren vormpjes en spray ze in met olie. Breek de chocolade in stukjes en doe ze met de kokosolie in een hittebestendige kom. Hang de kom boven een kleine pan met zacht borrelend water tot de inhoud gesmolten is en let op dat de kom het water niet raakt. Meng intussen de pindakaas en het amandelmeel in een kom tot een gelijkmatige massa.

Verdeel de helft van de gesmolten chocolade over de 10 vormpjes en zet ze 10 minuten in de vriezer zodat de chocolade iets stolt. Haal ze uit de vriezer en verdeel het pindakaasmengsel over de vormpjes. Verdeel tot slot de resterende chocolade erover en laat ze op een koele plaats volledig stollen voor je je te buiten gaat. Luchtdicht verpakt kun je ze 1 week bewaren in de koelkast.