Marokko boos op de FIFA om arbitrage

Wk-nieuws

De Marokkaanse voetbalbond heeft in een brief aan FIFA-baas Gianni Infantino zijn beklag gedaan over de arbitrage bij het WK voetbal. „We willen onze verontwaardiging uitspreken over het onrecht dat onze nationale voetbalploeg is aangedaan nadat enorme fouten van scheidsrechters tot ons voortijdig afscheid op het WK hebben geleid.” In Marokko leeft het idee dat de arbitrale fouten in de groepsduels tegen Portugal (0-1) en Spanje (2-2) Marokko een plaats in de achtste finales hebben gekost. „De ernst van de genoemde fouten is des te groter omdat bij beide wedstrijden het gebruik van video-arbitrage (VAR) alleen maar diende om de belangen van onze concurrenten te beschermen.”

Reza Ghoochannejhad heeft na de uitschakeling van Iran op het WK een punt gezet achter zijn interlandcarrière. De dertigjarige aanvaller van sc Heerenveen, waar zijn contract deze zomer afloopt, maakte zijn beslissing bekend op Instagram. Ghoochannejhad speelde 43 interlands en maakte daarin zeventien doelpunten. Hij zat in de WK-selectie, maar kwam in Rusland niet in actie.

Collega-spits Sardar Azmoun (23) stopt ook bij de nationale ploeg van Iran, vanwege beledigingen aan zijn adres, die zijn moeder geen goed hebben gedaan. „Sommige zaken in het leven zijn belangrijker dan voetbal”, zegt hij. „We verdienden het niet om [na de uitschakeling, red.] zo afgebrand te worden door sommige onaardige mensen. Mijn moeder is net hersteld van een ernstige ziekte en ik was gelukkig. Door de kwetsende woorden van mensen over mij is haar gezondheid echter weer achteruitgegaan.”

De Duitse voetbalbond DFB neemt de tijd om de toekomst van bondscoach Joachim Löw te bespreken. Voorzitter Reinhard Grindel voert de komende dagen gesprekken met de sportieve leiding van het Duitse nationale team, dat woensdag werd uitgeschakeld. Grindel riep Löw en zijn staf na het verlies tegen Zuid-Korea al ter verantwoording. „Ze zullen met een uitleg moeten komen en dan zal de bond daaruit conclusies trekken.”