In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Een meisje en een vrouw lopen langs het Ruben F. Salazar Park in Los Angeles. Het park, dat voorheen het Laguna Park heette, werd in september 1970 vernoemd naar de Mexicaanse journalist Rubén Salazar. Salazar, die op 29 augustus dat jaar deelnam aan een grote demonstratie tegen de Vietnam-oorlog, was een van de drie dodelijke slachtoffers die tijdens de rellen na aankomst in het park vielen.
Foto Jae C. Hong / AP
Een groep migranten die in de buurt van de Straat van Gibraltar onderschept werden rusten uit in de Zuid-Spaanse haven van Tarifa. Vanwege de zeer korte afstand tussen de noordkust van Marokko en Tarifa wagen veel mensen juist daar de oversteek vanuit Afrika.
Foto Jon Nazca / REUTERS
Een van de extreem zware onweersbuien die afgelopen week boven Wichita in de Verenigde Staten met een snelheid van ruim 50 kilometer per uur voorbijtrokken.
Foto Travis Heying / AP
President Trump wijst naar senaatskandidaat Kevin Cramer tijdens diens campagne in Fargo.
Foto Evan Vucci / AP
Handelaren en politieagenten bij de smeulende resten van de van de volledig uitgebrande houthandel bij de Gikoma-markt in Nairobi. Tijdens de brand, die ook omliggende woningen verwoestte, zijn tenminste vijftien mensen om het leven gekomen en raakten ruim zestig mensen gewond.
Foto Thomas Mukoya / REUTERS
Rangers en dierenartsen van de Kenya Wildlife Service bij een verdoofde zwarte neushoorn in het Nairobi National Park in Nairobi in Kenia. Door de aanleg van een zeer omstreden spoorlijn die door het reservaat zal komen te lopen moeten 14 neushoorns van het Nairobi National Park en het Lake Nakuru National Park verplaatst worden naar het Tsavo East National Park. De zwarte neushoorn is een van de twee Afrikaanse neushoorns en is voornamelijk doordat stropers ze doden voor de hoorns, met uitsterven bedreigd.
Foto Dai Kurokawa / EPA
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens een streekbezoek aan West-Friesland. Tijdens het bezoek stonden de ontwikkelingen in de regio centraal, met name op het gebied van agro-industrie, wereldhandel, ondernemen en plattelandsontwikkeling.
Foto Robin Utrecht / ANP
De 42-jarige Jose Guardado die als gevolg van president Trumps immigratiebeleid van zijn 12-jarige zoon gescheiden werd, tijdens een interview dat hij na zijn uitzetting uit de V.S. gaf in zijn woning in Eden in Honduras. Guardado is een van de vele mensen die door het strenge immigratiebeleid van Trump zonder zijn kind terug naar huis is gestuurd en zei niet te weten hoelang het zal duren voor hij zijn zoon weer zal zien.
Foto Carlos Jasso / REUTERS
Mist bedekt de Soyang rivier nabij de Zuid-Koraanse stad Chuncheon. Tien kilometer ten noordoosten van Chuncheon ligt de in 1973 voltooide Soyang-dam. Door deze dam, die voornamelijk gebouwd werd voor de opwekking van elektriciteit, werd een meer met de inhoud van 2.900.000.000 kubieke meter, en daarmee een van de grootste meren van Korea gevormd.
Foto Yonhap / EPA
Colombiaanse voetbalsupporters op weg naar het Samara-stadion in Rusland voor de wedstrijd tussen Colombia en Senegal (uitslag: 1-0 voor Colombia).
Foto David Gray/Reuters
Burgers ontvluchten het dorpje Ganaropp in Nigeria. Bij een confrontatie tussen nomadische herders en boeren in de buurt van het dorpje vielen onlangs meer dan 200 doden. De twee groepen concurreren om land en dat leidt tot hevig geweld.
Foto Stefan Heunis/AFP
In het Aztecastadion in Mexico-Stad wachten supporters op de speech van presidentskandidaat Andres Manuel Lopez Obrador. Deze zondag zijn er presidentsverkiezingen in Mexico.
Foto Christian Palma/AP
Bezoekers fotograferen de opstijgende helikopter met aan boord president Donald Trump. De president reisde deze week naar Wisconsin voor de start van de bouw van een fabriek van Foxconn. Trump noemde de fabriek ‘het achtste wereldwonder’.
Foto Michael Reynolds/EPA
Lava van de vulkaan Kilauea op Hawaii bereikt de zee.
Foto AFP
Een reddingswerker zit bij het grottencomplex Tham Luang in Thailand. Sinds vorige week zaterdag zitten 11 voetballers onder de 16 jaar en hun coach vast na een overstroming in de populaire toeristische plek. Britse experts helpen mee bij de reddingspoging.
Foto Soe Zeya Tun/Reuters