Zo reageert de wereldpers op het Duitse debacle

De uitschakeling van de wereldkampioen levert mooie krantenkoppen op. Een selectie van de meest opmerkelijke.

De grootste sensatie op het WK voetbal tot nu toe zal woensdag weinigen zijn ontgaan: titelverdediger Duitsland moest naar huis. Na een nederlaag tegen Mexico en een fortuinlijke overwinning op Zweden, ging die Mannschaft tegen Zuid-Korea opnieuw onderuit. Voor het eerst in de WK-geschiedenis komen de Duitsers niet verder dan de groepsfase.

Vanzelfsprekend openden wereldwijd vrijwel alle grote kranten met het Duitse debacle. Hieronder een selectie.

Bild illustreert de vrije val van het Duitse elftal het meest treffend. De krant verwijst terug naar zijn eigen voorpagina van vier jaar geleden, toen de sfeer heel anders was: Duitsland had destijds net in de halve finale gastland Brazilië met 7-1 verpletterd.

Lees ook: Als verdoofd blijven die Berliner naar de tv-schermen staren

De Britse boulevardcollega’s van Bild bij The Sun maken geen geheim van hun leedvermaak over de onttroning van de wereldkampioen:

Intussen zijn de Italianen, die voor het eerst in zestig jaar ontbreken op een WK-eindronde, allerminst verdrietig nu Duitsland eruit ligt. Dat valt tenminste op te maken uit de voorpagina van de Corriere dello Sport:

“Ci vediamo in spiaggia” - vrij vertaald: we zien jullie wel op het strand.

Dan de Franse sportkrant L’Equipe. Die grijpt terug op de eigen vaderlandse geschiedenis, door in de kop te verwijzen naar de Slag bij de Berezina in 1812. Die historische gebeurtenis, waarbij Napoleons leger op de terugtocht uit Rusland zware verliezen leed tegen de troepen van de tsaar, is in Frankrijk synoniem voor grote rampspoed.

Bij de gerespecteerde Frankfurter Allgemeine geen woordgrappen of ironische knipogen. Maar wel een vrij dramatische sportpagina:

Tot slot een eervolle vermelding voor de Braziliaanse afdeling van Fox Sports. Geen krantenkop, maar wel leuk.