Thuiskok

Rijst met garnalen

Pasta en rijst zijn wat mij betreft een belangrijke basis in de keuken, daarmee kun je altijd iets lekkers maken. Zoals dit zomerse gerecht. Wees lekker gul met de basilicum en koriander.

Verhit een grote, diepe koekenpan op matig hoog vuur en doe de olie erin. Voeg het citroengras, de knoflook en de helft van de chilipeper en lenteuitjes toe en bak alles 2 minuten. Roer dan de kerrie erdoor. Doe de rijst erbij en meng alles goed. Schenk de bouillon erover en breng zachtjes aan de kook.

Doe een deksel op de pan en laat 15 minuten koken of tot al het vocht is opgenomen. Leg de garnalen 5 minuten voor de rijst klaar is en wanneer er nog wat vocht in de pan zit op de rijst en doe het deksel weer op de pan. Laat koken tot de garnalen stevig aanvoelen en niet meer doorschijnend zijn. Roer de rijst los met een vork en meng de helft van de verse kruiden en de vissaus erdoor. Verdeel de warme eihelften erover, bestrooi met de andere helft van de kruiden, chilipeper en lente-uitjes en dien op.