Klantgegevens

Mogelijk datalek bij Britse tak Ticketmaster

Bij concertkaartensite Ticketmaster zijn mogelijk via een datalek klantgegevens in handen gevallen van buitenstaanders. Het bedrijf bracht Nederlandse klanten donderdagmorgen met een e-mail op de hoogte, maar gaat ervan uit dat alleen Britse klanten getroffen zijn.

De site vraagt gebruikers uit andere landen „uit voorzorg” om hun wachtwoorden te veranderen.

Persbureau Reuters meldt op basis van een bron die bekend is met de zaak dat hoogstens 40.000 gebruikers in het Verenigd Koninkrijk slachtoffer zijn van het lek. Ticketmaster zelf zegt dat minder dan 5 procent van het complete wereldwijde klantenbestand „beïnvloed” is. Al die mensen hebben tussen februari en nu kaartjes besteld via Ticketmaster. Niet duidelijk is of hun gegevens ook echt gelekt zijn. Ticketmaster is niet bereikbaar voor commentaar.

Het gaat volgens Ticketmaster om een lek in websiteonderdeel dat beheerd werd door een extern bedrijf. Daardoor konden derden de namen, adressen, telefoonnummers, e-mailadressen, betalingsgegevens en wachtwoorden van klanten inzien. Het Amerikaanse ticketbedrijf ontdekte het lek naar eigen zeggen afgelopen zaterdag. Het website-onderdeel in kwestie is inmiddels uitgeschakeld. (NRC)