Verkeer weer op gang na ongeluk in Heinenoordtunnel

Meerdere voertuigen botsten in de middag in de Heinenoordtunnel op elkaar. Rijkswaterstaat waarschuwde eerder voor “zeer ernstige vertraging” aan de zuidkant van Rotterdam.

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie Foto Peter Hilz

Het verkeer rond Rotterdam is donderdagavond weer op gang aan het komen na een “extreem drukke avondspits”. De drukte op de weg kwam onder meer door een ongeluk met meerdere voertuigen in de Heinenoordtunnel, ten zuiden van Barendrecht. Inmiddels is de tunnel in beide richtingen weer vrijgegeven.

In de middag botsten drie vrachtwagens en acht personenauto’s tegen elkaar in de tunnel. Vijf mensen raakten daarbij gewond, van wie er één naar het ziekenhuis gebracht moest worden. De Heinenoordtunnel was een aantal uren in beide richtingen dicht.

Twitter avatar RWSverkeersinfo Rijkswaterstaat Verkeersinformatie We treffen voorbereidingen om de #Heinenoordtunnel vrij te geven. Zolang de kruisen nog boven de weg staan, is de weg echter nog dicht. Negeer ook hier de rode kruisen niet aub. Bedankt namens degenen die op de weg werken. https://t.co/Bld6GjgNnL

Richting Rotterdam ging de weg weer al eerder open, maar de tunnel richting het zuiden bleef langer dicht voor verder onderzoek en om de weg schoon te maken. Bestuurders werd geadviseerd om te rijden, wat onder meer op de A15 richting Gorinchem en de A16 richting Breda voor veel vertraging heeft gezorgd. Ook waren er aanrijdingen op de A12 bij Gouda en op de A17 in de regio West-Brabant, die de situatie op de weg verder verslechterde.

“Aan de zuidkant van Rotterdam zijn de problemen het grootst, maar we zien het ook op de andere wegen rond de stad vastlopen”, zei een woordvoerder van Rijkswaterstaat eerder tegenover ANP. Reizigers werd geadviseerd om de regio te mijden of anders vooral in de zuidelijke richting rekening te houden met “zeer ernstige vertraging”.