WK-vooruitblik, dag 15: Hoe sterk zijn België en Engeland echt?

De vijftiende speeldag op het WK, met beslissingen in de groepen G en H. Vier wedstrijden op het programma: Senegal-Colombia, Japan-Polen, Panama-Tunesië en Engeland-België.

 • Programma

  Japan 0 - 1 Polen

  • #47
  • Groep H
  • Volgograd

  Senegal 0 - 1 Colombia

  • #48
  • Groep H
  • Samara

  Engeland 0 - 1 België

  • #45
  • Groep G
  • Kaliningrad

  Panama 1 - 2 Tunesië

  • #46
  • Groep G
  • Saransk

  Bekijk hier het hele programma WK voetbal 2018
 • Senegal - Colombia

  Senegal heeft aan een gelijkspel genoeg, Colombia moet winnen om zeker te zijn van de knock-outfase. De uitslag bij die andere wedstrijd in poule H buiten beschouwing gelaten. Colombia schoot in de vorige groepswedstrijd, tegen Polen, uit zijn slof (3-0) en lijkt licht favoriet. Een groot deel van de Zuid-Amerikaanse ploeg weet wat het is om te presteren op een WK, in 2014 was de kwartfinale pas het eindstation. Maar Senegal heeft Sadio Mané, de snelle aanvaller van Liverpool zou deze wedstrijd weleens naar hartelust kunnen gaan counteren.

 • Japan - Polen

  Polen is een van de grote tegenvallers van dit WK. De ploeg van steraanvaller Robert Lewandowski is na twee nederlagen al uitgeschakeld en moet vandaag zijn sportieve plicht zien te vervullen tegen Japan. De Aziaten zijn juist een van de verrassingen dit toernooi en kunnen, na 2002 en 2010, opnieuw een plaats afdwingen in de 1/8 finale. Een gelijkspel volstaat voor Japan, aangezien de twee overgebleven concurrenten tegen elkaar spelen.

 • Panama - Tunesië

  De wedstrijd tussen de twee kleintjes uit poule G, die allebei uit zijn op eerherstel na de 5-2 nederlaag tegen België (Tunesië) en de 6-1 tegen Engeland (Panama). Het duel gaat om niets anders dan de eer, want beide landen hebben de tickets naar huis dagen geleden al geboekt.

 • Engeland - België

  Een van de groepswedstrijden die veel voetballiefhebbers vóór het WK met rood zullen hebben omcirkeld in hun agenda. Een duel tussen twee teams die als outsiders worden beschouwd voor de wereldtitel. Maar hoe sterk zijn Engeland en België echt? De wedstrijden tegen Panama en Tunesië zijn nauwelijks een graadmeter geweest. Vanavond wordt bepaald wie groepswinnaar wordt.

  Zowel Engeland als België won twee keer, maakte acht doelpunten en incasseerde twee treffers. Toch heeft Engeland genoeg aan een gelijkspel om als nummer één door te gaan, zij ontvingen tot nu toe één gele kaart minder dan de Rode Duivels.

 • Tussenstand groep G
  Engeland 2 6 6
  België 2 6 6
  Tunesië 2 0 -4
  Panama 2 0 -8
  Tussenstand groep H
  Japan 2 4 1
  Senegal 2 4 1
  Colombia 2 3 0
  Polen 2 0 -1

 • "Geloof me, voor Zweden en Zuid-Korea ben je alleen als je heel erg hoopt dat de tegenstander verliest."

  Lees de column van Arjen Fortuin: Sorry voor het anti-Duitse monster in mij