Recensie

Recensie

Thuis opgenomen liedjes vol muzikale ideeën

In slechts zes nummers overtuigt zanger/muzikant Yuno Moodie de luisteraar van zijn mogelijkheden om een ongepolijst maar betoverend geluidsbeeld te scheppen. Yuno, die zijn debuut naar zijn eigen achternaam noemde, maakt muziek in zijn slaapkamer, in zijn eentje. De rudimentaire omstandigheden zijn te horen en dat is gunstig. Nummers als ‘Amber’ en ‘Fall In Love’ hebben een vernuftige opbouw en zitten zo vol muzikale ideeën en koortjes dat de productie aangenaam ontnuchterend werkt.

Zo sneert de gitaar lomp door Yuno’s galmende woorden in ‘Why For’ en behoedt het nummer daarmee voor zweverigheid. Yuno, uit Florida, schrijft lome melodieën en bedenkt voor elk lied een handelsmerk: een repetitieve krakerige sample of een onderaards lage zoemtoon. In elke context klinkt Yuno’s stem ontheemd maar gevoelig. „I can’t make you fall in love with me”, zingt hij in ‘Fall In Love’; de tekst is droevig, de falsetzang teder.