Podcast

NRC Onbehaarde Apen #14: Wie is geschikt voor een reis naar Mars?

Na de maan en ruimtestation ISS is de nieuwste wens van NASA om af te reizen naar Mars. Een reis van zo’n drie jaar à 500 miljard euro of meer. Gewillige astronauten in overvloed, maar wie komt er voor in aanmerking? En hoe bereid je je voor op de verste reis die de mens ooit maakte?

Er was een tijd dat er alleen schotvaste stoere mannen een ruimtereis mochten maken. Inmiddels is zijn de eisen preciezer: een gebalanceerde psychologie is noodzakelijk om onder grote druk te kunnen presteren. Aan welke kenmerken moeten sollicitanten voor een Marsreis voldoen? Je hoort het in weer een nieuwe aflevering van Onbehaarde Apen.

Luister ook de vorige aflevering van Onbehaarde Apen over: de schaduwkanten van licht.

Productie Mirjam van Zuidam.

En als we er dan eenmaal zijn, wie is dan eigenlijk de baas op Mars? Bekijk ook de video hieronder.