Filmoverzicht: fijne familiereünie in ‘Incredibles 2’, legendarische Friezenkoning Redbad

Deze week keken de filmrecensenten van NRC onder andere naar ‘Tag’ en ‘The Trip to Spain’.

 • ●●●●

  Incredibles 2: Animatie

  In ‘Incredibles 2’ maakt Elastigirl carrière terwijl Mr. Incredible huisman wordt. Hij bezwijkt bijkans onder de last om de kinderen (Dash: supersnel; Violet: onzichtbaarheid, energievelden; baby Jack-Jack: talloze oncontroleerbare superkrachten) op te voeden. Lees de recensie: Na midlifecrisis volgt fragiele mannelijkheid

  Regie: Brad Bird. In: 255 bioscopen

 • ●●●●●

  Redbad, de legende: Epos

  ‘Redbad, de legende’ is een epos compleet met veldslagen, paarden en wat al niet. Maar het overdaad aan drama in het topzware script nekt de film. Lees de recensie: Redbad is een wrotfilm

  Regie: Roel Reiné. Met: Gijs Naber, Jack Wouterse, Jonathan Banks, Tibo Vandenborre, Loes Haverkort, Teun Kuilboer, Lisa Smit, Renée Soutendijk. In: 134 bioscopen

 • ●●●●

  The Trip to Spain: Komedie

  In ‘The Trip to Spain’ mogen Steve Coogan en Rob Brydon voor de derde keer samen op een culinaire reis. Opnieuw zien we twee kibbelende vrienden die elkaar vliegen proberen af te vangen. Maar ‘The Trip to Spain’ is ook een weemoedige film over ouder worden. Lees de recensie: Bekend recept, smakelijke film

  Regie: Michael Winterbottom. Met: Steve Coogan en Rob Brydon. In: 23 bioscopen

 • ●●●●●

  Tag: Komedie

  Een vriendengroep speelt al dertig jaar één maand per jaar tikkertje. De mannen zijn zeer competitief en bereid ver te gaan. Het levert geestige dialogen en fysieke stunts op in ‘Tag’. Lees de recensie: Levenslang tikkertje spelen

  Regie: Jeff Tomsic. Met: Ed Helms, Jeremy Renner, Jon Hamm, Lil Rel Howery, Isla Fisher. In: 99 bioscopen

 • ●●●●●

  Voyage of Time: A Life’s Journey: Documentaire

  Terrence Malick werkt al vanaf de jaren 70 aan ‘Voyage of Time’. Net als in zijn speelfilms gaat deze documentaire over de vragen hoe het individuele zich verhoudt tot het universele en hoe we greep kunnen krijgen op de wereld. Lees de recensie: De schepping volgens Terrence Malick

  Regie: Terrence Malick. Met de stem van: Cate Blanchett. In: 16 bioscopen

 • ●●●●●

  On Chesil Beach: Drama

  De verfilming van Ian McEwans ‘On Chesil Beach’ gaat over angst voor seks. De film is nadrukkelijker dan het boek, soms onnodig nadrukkelijk. Lees de recensie: Het bed als seksuele gruwel

  Regie: Dominic Cooke. Met: Saoirse Ronan, Billy Howle, Emily Watson, Samuel West. In: 31 bioscopen

 • ●●●●●

  Hotel Artemis: Sciencefiction

  In een als exclusief hotel vermomd ziekenhuis voor topcriminelen wordt het plotseling een komen en gaan van mensen die elkaar beter niet kunnen tegenkomen. ‘Hotel Artemis’ is barok en bizar, en de plot stelt niet teleur. Lees de recensie: Plezierig cartooneske thriller

  Regie: Drew Pearce. Met: Jodie Foster, Sofia Boutella, Sterling K. Brown, Dave Bautista, Jeff Goldblum. In: 73 bioscopen

 • ●●●●●

  Zagros : Drama

  Kansloze schaapherders als Zagros blijven komen, gelokt door succesverhalen als dat van de regisseur van ‘Zagros’: een Koerd die in België filmmaker werd en nu lid is van The Academy. Lees de recensie: ‘In deze samenleving kan de waarheid je dood zijn’

  Regie: Sahim Omar Kalifa. Met: Feyyaz Duman, Halima Ilter, Brader Musiki. In: 11 bioscopen