In beeld

Corbijn en Vanfleteren op eerste AntwerpPhoto

De eerste editie van AntwerpPhoto, een internationale fotobiënnale begon zondag in het Loodswezen, een neorenaissancepaleis in Antwerpen. Het programma bestaat uit vier fototentoonstellingen, telkens van gerenommeerde fotografen. Anton Corbijn exposeert met 1-2-3-4 zowel nieuw als reeds bestaand werk. Daarnaast stelde de directeur van AntwerpPhoto, Kaat Celis, een groepsexpositie samen. Werken van meer dan dertig Belgische fotografen, onder wie Carl De Keyzer, Stephan Vanfleteren en Dirk Braeckman werden er samengebracht onder de noemer Iconobelge. Ook het werk van Michael Wolf en de winnaars van de Prix Carmignac, een internationale prijs voor fotojournalistiek, staan op het lijstje van fototentoonstellingen. De vier exposities zijn te zien tot 30 september in het Loodswezen in Antwerpen.
Anton Corbijn bracht de sterren van de muziekwereld in beeld. Nick Cave, Londen, 1996.
Foto Anton Corbijn
Michael Wolf, tweevoudig winnaar van de World Press Photo, woont in Hongkong en fotografeerde er de hoogbouw. Dat wereldsteden Wolf fascineren, wordt ook duidelijk in zijn recentste reeks, Tokyo Compression.
Foto Michael Wolf Courtesy Gallery Fifty One
Crisis wedding party. Patras, Griekenland, 8 oktober 2012.
Foto: Nick Hannes
Foto Jacques Sonck
Foto Lizzie Sadin
Grace Jones.
Foto Bjorn Tagemöse
Foto Filip Dujardin
Surman. Juni 2016.
Foto Narciso Contreras voor Fondation Carmignac - Top 100 foto's van 2016 door TIME
Garabuli. Maart 2016.
Foto Narciso Contreras voor Fondation Carmignac
Surman. Juni 2016.
Foto Narciso Contreras voor Fondation Carmigna