Bestuurscrisis

Overleg Eneco met werknemers loopt op niets uit

De Ondernemingskamer komt alsnog binnen twee weken met een uitspraak rond de bestuurscrisis bij Eneco. Het overleg tussen de Centrale Ondernemingsraad (COR) en de top van het energiebedrijf is op niets uitgelopen, bevestigen beide partijen.

De COR had eerder deze maand de Ondernemingskamer gevraagd in te grijpen. Eneco is nu nog in handen van 53 gemeenten, maar zal op korte termijn worden verkocht. De werknemers vrezen dat het duurzame karakter van Eneco bij een verkoop verdwijnt, omdat de commissarissen te veel de kant van de aandeelhouders zouden kiezen.

Inzet van de COR was het ontslag van drie commissarissen, onder wie president-commissaris Edo van den Assem en de aanwijzing van twee ‘supercommissarissen’. De rechter drong aan op een bemiddelingspoging. Die is nu gestaakt. (NRC)