Thuiskok

Thaise omelet

Deze omelet staat in het boek Eet. Leef. Reis. als ontbijt, maar kan natuurlijk prima voor de lunch. Vers brood erbij en klaar.

Doe de zonnebloemolie in een wok en zet hem op hoog vuur. Terwijl je de olie verhit (hij moet goed heet worden) klop je de eieren los in een kom. Schenk als de wok dampend heet is de eieren erin en zwenk de wok zodat de bodem en zijkanten volledig met ei zijn bedekt. Het ei is snel gaar. Voeg de taugé, lente-uitjes, koriander, chilipeper en pinda’s toe. Als de randen van de omelet goudbruin worden, klap je hem dicht over de andere ingrediënten zodat je een pakketje krijgt.

Druk het goed aan zodat het mooi stevig en compact is en laat het op een bord glijden. Doe intussen de vissaus, het limoensap en de fijne kristalsuiker in een goedsluitend potje en meng alles door het goed te schudden. Een paar snippertjes rode chilipeper erbij is ook lekker als je ’s morgens van een pittige aftrap houdt. Garneer de omelet met taugé, gehakte koriander en nog wat pindastrooisel en geef er de dressing bij.