Brieven

Brieven

2018-06-25 10:56:42 MAASTRICHT - Leerlingen van het Sint-Maartenscollege in Maastricht komen aan op school. De eindexamens van alle 354 leerlingen van de middelbare scholen Sint-Maartenscollege en het PortaMosana College van VMBO Maastricht zijn ongeldig verklaard. Dit komt omdat de schoolexamens verkeerd zijn afgenomen, wat als gevolg heeft gehad dat alle leerlingen onterecht toegang hebben gekregen tot het centraal examen. ANP PIROSCHKA VAN DE WOUW
2018-06-25 10:56:42 MAASTRICHT - Leerlingen van het Sint-Maartenscollege in Maastricht komen aan op school. De eindexamens van alle 354 leerlingen van de middelbare scholen Sint-Maartenscollege en het PortaMosana College van VMBO Maastricht zijn ongeldig verklaard. Dit komt omdat de schoolexamens verkeerd zijn afgenomen, wat als gevolg heeft gehad dat alle leerlingen onterecht toegang hebben gekregen tot het centraal examen. ANP PIROSCHKA VAN DE WOUW Piroschka van de Wouw

De eindexamens van de leerlingen van twee vmbo-scholen in Maastricht zijn ongeldig verklaard (Vmbo-examens ongeldig op twee scholen Maastricht, 24/6). Ik ben benieuwd wat er met de schoolbesturen gaat gebeuren. Zij hebben overduidelijk hun leidinggevende rol links laten liggen. Zij mogen hier niet mee wegkomen en nu alsnog de reddende engel spelen. Maar ook de Onderwijsinspectie moet een hand in eigen boezem steken. Hoe kan het dat klachten van leerlingen en ouders de afgelopen jaren niet zijn opgepakt? De toegankelijkheid van dit instituut is voor ouders en leerlingen te beperkt. Klachten moeten eerst door de school zelf worden afgehandeld en pas als de uitkomst niet naar tevredenheid is, kun je als ouder of leerling bij de Onderwijsinspectie terecht. Maar hoe kan een klacht fatsoenlijk afgehandeld worden als het management zijn taak niet begrijpt? Daarnaast komt de Onderwijsinspectie in principe aangekondigd bij scholen op bezoek, wat leidinggevenden de mogelijkheid geeft om de schijn op te houden dat alles in goede banen wordt geleid. Hopelijk gaat het ministerie van Onderwijs serieus aan de slag met alles wat in Maastricht is gebeurd en komt er in ieder geval voor ouders en leerlingen een loket waar zij direct met hun opmerkingen en klachten terechtkunnen.