Podcast

NRC Haagse Zaken #37: Wat is die D nog waard?

Democratie. We zijn er trots op, en dwepen maar al te graag met deze beste van slechte regeringsvormen. Maar is onze parlementaire democratie nog wel toekomstbestendig? De staatscommissie die deze vraag moet beantwoorden presenteerde deze week een tussentijds rapport. Wat staat er in?

Oud-VVD-minister Johan Remkes presenteerde deze week een tussenrapportage van het onderzoek naar het parlementaire stelsel. Wat moeten we met het referendum? Willen we een gekozen formateur? En hoe zit het met die partij die was opgericht om de democratie te vernieuwen (D66)?

In deze aflevering van Haagse Zaken beantwoorden Pim van den Dool, Emilie van Outeren en Barbara Rijlaarsdam de vraag: wat is die D nog waard?

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken over Rutte, Europa en de rest.

Productie Mirjam van Zuidam.