‘Nieuwe topman Air France-KLM’

Veolia-bestuurder

De Fransman Philippe Capron is volgens de Franse zakenkrant La Tribune in beeld om de nieuwe topman van Air France-KLM te worden. De 60-jarige bestuurder is op dit moment financieel directeur van multinational Veolia. Hij zou, volgens de krant, volgende week voorgedragen worden aan de commissarissen.

Het moederbedrijf van KLM is sinds begin mei op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Toen stapte na een verloren referendum over een nieuwe cao de pas twee jaar eerder aangetreden Jean-Marc Janaillac op. De voordracht zou schriftelijk al aan partner Delta zijn voorgelegd.

De tijdelijke topvrouw Anne-Marie Couderc zei vorige week in de Franse krant Les Échos dat de opvolging per half juli geregeld moet zijn. Na die toezegging beloofden de vakbonden van Air France om eerder voor eind juni aangekondigde stakingen op te schorten en te wachten op de nieuwe topman. Capron heeft geen ervaring in de luchtvaart. Veolia is actief in onder meer water, afvalverwerking en (bus)transport. (NRC)