Recensie

Recensie

Magie in dagelijks leven bij Yentl en De Boer

Foto Helmut Newton

Voor hun tweede avondvullende voorstelling, Magie, liet het populaire cabaret- en zangduo Yentl en De Boer zich opnieuw inspireren door de wereld van superhelden, sprookjes en magie. Hun pleidooi voor meer magie en verwondering in het dagelijks leven wordt nooit pathetisch of zoetsappig. Dat komt doordat het duo de tragiek van het dagelijks bestaan – waar die magie vaak ver te zoeken is – op komische wijze onder de loep neemt. Dat lukt vooral in de liedjes erg goed. De voorstelling wil niet echt een geheel worden, maar dat vergeef je hen al snel wanneer ze weer een bizarre sketch spelen of een prachtig lied zingen over de leegte van het bestaan.

Cabaret
Yentl en De Boer – Magie Tournee t/m 11/5/19. yentlendeboer.nl/speellijst

●●●●