WK: België begint in dezelfde opstelling aan duel Tunesië

 • Programma

  België 5 - 2 Tunesië

  • #29
  • Groep G
  • Moskou (Spartak)

  Zuid-Korea 1 - 2 Mexico

  • #28
  • Groep F
  • Rostov aan de Don

  Duitsland 2 - 1 Zweden

  • #27
  • Groep F
  • Sotsji

  Bekijk hier het hele programma WK voetbal 2018
 • België - Tunesië

  België kan zich vanmiddag plaatsen voor de knock-outfase van het WK. De Rode Duivels, die hun eerste duel in groep G eenvoudig wonnen van Panama (3-0), spelen zaterdagmiddag in het stadion van Spartak in Moskou tegen Tunesië, dat zijn eerste wedstrijd in de slotseconden verloor van Engeland (1-2). De opstelling van België is onveranderd. Tunesië vervangt middenvelder Naim Sliti vervangen door Saif-Eddine Khaoui, die voor Troyes speelt.

 • Zuid-Korea - Mexico

  Kan Mexico zijn stunt tegen Duitsland een vervolg geven tegen Zuid-Korea? De ploeg won zondag verrassend van de regerend wereldkampioen, door na een half uur op voorsprong te komen en vervolgens talloze Duitse aanvallen succesvol af te slaan. Na een overwinning op Zuid-Korea, dat zijn eerste pouleduel met 1-0 verloor van Zweden, is een plek in de achtste finales zo goed als zeker. Die ronde was vier jaar geleden het eindstation voor de Mexicanen. Ze werden toen met 2-1 verslagen door Nederland, dat profiteerde van een controversiële strafschop diep in blessuretijd.

 • Duitsland - Zweden

  De laatste wedstrijd op zaterdag is een cruciale voor Duitsland. De regerend wereldkampioen speelt in Sotsji tegen Zweden. De Mannschaft van bondscoach Joachim Löw verloor zoals gezegd het eerste duel in groep F verrassend met 1-0 van Mexico, terwijl Zweden het toernooi begon met een overwinning op Zuid-Korea, ook 1-0. Als Duitsland weer verliest, wordt uitschakeling een wel heel waarschijnlijk scenario.

  De Duitse coach Joachim Löw en zijn Zweedse collega Janne Anderson. Fotobewerking NRC

 • “Het voetbalnieuws bij de regerend wereldkampioen wordt beheerst door een vrouw”

  Lees de column van Emilie van Outeren: Seksisme - seksrel: 0-1