Wat wilde Melania Trump de wereld vertellen met het opschrift op haar jas?

Melania Trump, in omstreden jas.
Melania Trump, in omstreden jas. Foto Kevin Lamarque/Reuters

Wat wilde Melania Trump zeggen met haar jas? Op weg naar een bezoek aan een detentiecentrum voor migrantenkinderen bij de Amerikaanse zuidgrens droeg de First Lady donderdag een dunne parka met op de rug in graffiti-stijl het opschrift: I really don’t care, do u? („Het kan me echt niet schelen, jou wel?”)

De presidentsvrouw droeg de jas toen ze aan boord ging van het vliegtuig voor een onaangekondigd bezoek aan een detentiecentrum waar mingrantenkinderen worden vastgehouden in McAllen, Texas.

Woensdag tekende haar man na grote ophef een decreet om een einde te maken aan de scheidingen van gezinnen. Melania’s woordvoerster had eerder gezegd dat de First Lady „het haatte” te zien dat gezinnen werden gescheiden. Maar haar boodschap van compassie liep schade op door het opschrift op de rug van haar jas. Op sociale media ontstond een storm van speculatie over de vraag of er een signaal school in de keuze van het kledingstuk, en zo ja, welk signaal dan?