Necrologie

Sloterdijk

Kantoorpand in Amsterdam beschoten met antitankwapen

Een kantoorpand in Amsterdam in donderdagavond beschoten met een antitankwapen. Een verdachte is daarvoor aangehouden. Voor zover bekend bij de politie zijn er geen gewonden gevallen. In het pand is onder andere Pijper Media gevestigd, uitgever van bladen als Panorama en Nieuwe Revu. Deze tijdschriften hebben ook hun redacties in het gebouw, nabij station Sloterdijk. Over de motieven van de verdachte is nog niets bekend. Hij wordt momenteel verhoord. Bij het incident is een raam gesneuveld en, volgens lokale televisiezender AT5, ook een deur. De politie heeft het antitankwapen ter plaatse gevonden en in beslag genomen. Het is niet de eerste keer dat iemand in Amsterdam met een antitankwapen op een gebouw schiet. In 2011 raakte het Amsterdamse gerechtsgebouw beschadigd. (NRC)