Rotterdam

Twee mannen aangehouden om terreurverdenking

De politie heeft zondagavond in Rotterdam twee mannen aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Dat meldt het OM. De mannen van 22 en 27 jaar worden verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie. De aanhoudingen volgden op informatie die veiligheidsdienst AIVD aan het OM heeft verstrekt. De verdachten zijn voor twee weken in bewaring gesteld. Zij mogen uitsluitend contact hebben met hun advocaat. Volgens een woordvoerder van het landelijk parket van het OM is er geen link met de drie mannen die maandag werden aangehouden en ervan worden verdacht dat ze wapens hebben geleverd aan de twee terreurverdachten die verantwoordelijk worden gehouden voor de aanslagen in Brussel en Parijs in 2015 en 2016. (NRC)