Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Kayhan Ozer/AP
 1. De sfeer in het presidentiële paleis van Erdogan

  Correspondent Toon Beemsterboer las een geweldig verhaal van Der Spiegel en de Roemeense website The Black Sea over de sfeer in Erdogans presidentiële paleis. Op basis van gesprekken met vertrouwelingen van de Turkse president beschrijven ze “een president op het toppunt van zijn macht, maar geobsedeerd om die kwijt te raken”.

 2. Latijns-Amerika en de Palestijnse zaak

  Correspondent Nina Jurna las in deze interessante analyse van Al Jazeera hoe het komt dat steeds minder Latijns-Amerikaanse landen zich hard maken voor de Palestijnse zaak en in navolging van de VS hun ambassade naar Jeruzalem verplaatsen.

 3. Database dodelijke slachtoffers migratie

  Al jaren ondernemen migranten de hachelijke reis naar Europa, maar officiële cijfers daarover zijn beperkt. Daarom legden activisten een database aan over de dodelijke slachtoffers tijdens en na de oversteek. The Guardian publiceerde ‘The List’: sinds de jaren ’90 zijn ruim 34.000 mensen overleden tijdens hun migratie naar Europa. Tip van redacteur Lisa Dupuy.

 4. Hoe een reputatiebedrijf zijn eigen reputatie verpestte

  Correspondent Bram Vermeulen tipt een fijn stuk in The New Yorker. Over de Indiase zakenbroers Gupta, die in Zuid-Afrika berucht zijn vanwege hun banden met de regering van voormalig president Jacob Zuma. En over de grootste PR-firma in het Verenigd Koninkrijk: Bell Pottinger, die werd ingehuurd door het bedrijf van de Indiase broers, uitgleed en voor vijf jaar geschorst werd.

 5. De top in Singapore door Noord-Koreaanse ogen

  Roze wolken, een vrouw die huilt van enthousiasme, aanzwellende muziek en dat 42 minuten lang. Met in de hoofdrol Kim Jong-un en verder mooie bijrollen voor Donald Trump en Lee Hsien Loong. Redacteur Toef Jaeger tipt een video die laat zien hoe Noord-Koreanen te horen krijgen over de top in Singapore

  Bekijk hier de video
 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.