In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

De Rhônegletsjer, de oudste gletsjer in de Zwitserse Alpen, is bedekt met speciale dekens om de smeltverliezen tegen te gaan. Deskundigen van de Eidgenössische Technische Hochschule in Zürich gaan er desondanks van uit dat de gletsjer rond het jaar 2100 verdwenen zal zijn.
Fotot Urs Flueerler / EPA
Een man met zijn koopwaar op weg naar de Central de Abasto markt in Mexico-Stad loopt langs een kunstwerk van de Amerikaanse kunstenares Scarlett Baily.
Foto Pedro Pardo / AFP
Broers van de tijdens de protesten in de Gazastrook omgekomen Sabri Ahmed Abu Khader, bij diens begrafenis in Gaza-Stad. De 24-jarige Sabri Ahmed Abu Khader stierf tijdens de enkele uren durende operatie in het Al Shifa ziekenhuis. Tijdens de protesten kwamen ongeveer 150 mensen om het leven en raakten ruim 1.300 mensen gewond.
Foto Mahmud Hams / AFP
Coureur Fred Veitch in zijn Porsche 996 Turbo uit 2001 tijdens de eerste oefenronde voor de 96ste Pikes Peak International Hill Climb naar de top van Pikes Peak in de buurt van Colorado. De berg, met een hoogte van 4.301 meter, is vernoemd naar ontdekkingsreiziger Zebulon Pike, die in 1806 de Pike-expeditie in het zuiden van Colorado aanvoerde.
Foto Christian Murdock / AP
Een Libellula saturata is een libellensoort uit de familie van de korenbouten. Korenbouten hebben opvallende kleuren en een spanwijdte tussen de 4 en 7,5 centimeter. Europa kent 35 soorten waarvan er 21 in Nederland en België voorkomen. Sommige libellen kunnen enorme afstanden afleggen en worden wel zwervers genoemd. De wereldzwerver, de Pantala flavescens, steekt bijvoorbeeld regelmatig de Arabische zee over, van India naar Oost-Afrika.
Foto Mike Nelson / EPA
Een man inspecteert waterfietsen in een drooggevallen deel van het Rawalmeer bij de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Het Rawalmeer is een kunstmatig meer dat in de watervoorziening van de steden Islamabad en Rawalpindi voorziet, maar met zijn terrasvormige tuinen en zijn vele picknickplaatsen tevens gebruikt wordt voor recreatie.
Foto Aamir Qureshi / AFP
Guatemalteekse vrouwen branden wierook bij de aankomst van de 172 urnen met de as van slachtoffers van de burgeroorlog die duurde van 1960 tot 1996. De urnen zijn afkomstig van het Guatemalteeks Forensisch Instituut waar de afgelopen jaren onderzoek is gedaan naar de identiteit van de 172 slachtoffers waarbij uiteindelijk 48 slachtoffers konden worden geïdentificeerd.
Foto Johan Ordonez / AFP
Een man in Londen maakt z’n auto schoon.
Foto Tolga Akmen / AFP
Opslagtanks in de Duitse Asse II-zoutmijn waar tussen 1967 en 1978 laag en middelactief radioactief afval werd opgeslagen. Door instabiliteit van de bovenliggende bergketen, en het feit dat er bij pekelzoutwinning geen stutten worden gebruikt, wordt nu de sterkte van de constructie dusdanig ondermijnd dat de containers in de nabije toekomst naar een andere locatie zullen worden verplaatst.
Foto Focke Strangmann / EPA
Een krokodil in Bazoule in wacht op de kip die de inwoners van het dorp hem toewerpen. In dit kleine dorp in Burkina Faso delen dorpelingen het meertje sinds mensenheugenis met meer dan 100 heilige krokodillen. Volgens een plaatselijke legende ontstond deze opmerkelijke relatie in de 15de eeuw toen het dorpje door een enorme droogte geteisterd werd en de krokodillen de vrouwen van het dorp naar een verborgen vijver leidden waar zij drinkwater vonden.
Foto Olympia de Maismont / AFP
Afrikaanse vluchtelingen die voor de Libische kust bij Zuwara werden gered, rusten uit in de marinehaven van de hoofdstad Tripoli.
Foto Mahmud Turkia / AFP
Bewoners van de Indiase stad Ahmedabad tijdens de Internationale Yogadag 2018. 21 juni is door de Verenigde Naties officieel uitgeroepen tot internationale yogadag. Yoga stamt oorspronkelijk uit India en is een hindoeïstische filosofie die leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen om daarmee dichter bij God te komen.
Foto Ajit Solanki / AP
Mensen van de Filippijnse Drug Enforcement Agency en leden van het Bureau of Jail Management and Penology doorzoeken de cellen van de Manila City gevangenis in een poging het gebruik van verdovende middelen in de gevangenissen in het hele land aan banden te leggen.
Foto Mark R. Cristino / EPA
Duikers in het Chinese Haichang Whale Shark Ocean Park geven een demonstratie onderwatervoetbal tijdens het begin van het wereldkampioenschap voetbal 2018. China zelf heeft zich, ondanks de wens een groot voetballand te worden, niet gekwalificeerd. In China voetballen tegen extreem hoge salarissen wel veel Brazilianen en Serviërs, maar het land, waar van oudsher tafeltennis, badminton en turnen de grootste sporten zijn, heeft geen echte voetbalcultuur.
Foto AFP
Koningin Elizabeth II verlaat de St. George’s Chapel nadat ze een ceremonie van de Most Noble Order of the Garter in Windsor Castle heeft bijgewoond. De Most Noble Order of the Garter, in het Nederlands de Orde van de Kousenband genoemd, is de hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk en een van de oudste Europese ridderordes, en werd ongeveer 700 jaar gelden door koning Edward III van Engeland ingesteld. De Orde van de Kousenband is een zuiver hoofse en wereldlijke orde die geen religieuze idealen nastreeft en als eerste doel heeft de machtige adel aan de heersende vorst te binden.
Foto AFP PHOTO / POOL / Steve Parsons