Agent ernstig gewond in ziekenhuis na val uit brandend gebouw

De politie bevestigt vrijdagmiddag dat een 70-jarige man is aangehouden nadat hij zich op eigen initiatief meldde.

Buurtbewoners kijken naar de brand aan de Marshalllaan in Utrecht.
Buurtbewoners kijken naar de brand aan de Marshalllaan in Utrecht. Foto Sem van der Wal/ANP

De agent die donderdagavond zwaargewond raakte bij een brand in een woning in Utrecht, ligt nog steeds in het ziekenhuis, meldt ANP. De man klom tijdens de brand uit een raam en liet zichzelf van enkele meters hoogte naar beneden laten vallen. Volgens de politie is hij “ernstig gewond”, hij heeft twee hielbenen gebroken en rook ingeademd.

Op sociale media zijn beelden verspreid van de sprong van de politieman. Hierop is te zien hoe hij zich laat vallen terwijl de vlammen uit het raam naast hem slaan. De Utrechtse districtschef spreekt van een “moedig optreden”. Hij zegt mee te leven met de agent, zijn vriendin en familie.

De beelden van de val kunnen als schokkend worden ervaren.

Twitter avatar exogeen Berber Grote explosie in Utrecht Kanaleneiland waarbij een agent uit het raam moest springen van 2 hoog ivm heftige brand. https://t.co/NMfJrjZJe9

Steekpartij, explosie, brand

Aan de brand ging een explosie vooraf. In de woning is donderdagnacht een lichaam gevonden. Volgens RTV Utrecht gaat het om een vrouw van rond de zeventig jaar die is neergestoken voordat de explosie en de brand plaatsvonden.

De lokale zender meldt dat de vrouw is neergestoken door haar eigen man, die daarna de brand in de woning stichtte. Hij zou zich vervolgens zelf bij de politie hebben aangegeven. De politie bevestigt vrijdag dat een 70-jarige man is opgepakt nadat hij zichzelf aangaf. Hij zit vast en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Na de brand zijn zes woningen ontruimd. De inwoners kunnen niet terugkeren naar hun huis en worden opgevangen. Naast de gewonde agent zijn twee mensen naar het ziekenhuis gebracht. Zij hadden rook ingeademd.

Het incident vond plaats in de wijk Kanaleneiland.