Radio

Dj Domien Verschuuren van 3FM naar Qmusic

Domien Verschuuren tijdens de uitreiking van de radiovakprijzen in Theater Gooiland.
Domien Verschuuren tijdens de uitreiking van de radiovakprijzen in Theater Gooiland.

Radio-dj Domien Verschuuren (30) stapt over van NPO 3FM naar Qmusic. Dat maakt zijn werkgever woensdagmiddag bekend. Verschuuren gaat op de commerciële zender een middagprogramma maken.

Een programma waar hij altijd al van droomde, schrijft de dj in een post op Instagram. „Het is tijd om een sprong in het diepe te wagen en ik kan me geen mooier station dan Qmusic voorstellen om dat mee te doen.” Heel concreet wordt het verder niet over zijn vertrek.

Verschuuren loste anderhalf jaar geleden Giel Beelen af als presentator van het ochtendprogramma op 3FM, het best beluisterde dagdeel op de zender.

Verschuuren werkte sinds 2006 bij 3FM, waar hij ook opgeleid werd. Hij maakte eerst doordeweeks een nachtprogramma, later een weekendprogramma, en daarna shows in de ochtend- en avonduren. De dj zat de afgelopen vier jaar in het Glazen Huis tijdens de jaarlijkse actie Serious Request.

Het is nog niet bekendgemaakt wanneer Verschuuren begint bij Qmusic of zijn laatste programma maakt op 3FM. Over zijn opvolging is ook nog niets duidelijk. De jongerenzender heeft het zwaar sinds eerder al Coen Swijnenberg en Sander Lantinga (beiden naar Radio 538), Gerard Ekdom (Radio 2) en Giel Beelen (Veronica) vertrokken. (NRC)