Defensie

Materieel VS in de Botlek

Foto Koen van Weel/ANP

Een Chinook-helikopter van de Amerikaanse landmacht op de wal in het Rotterdamse Botlekgebied. Nederlandse militairen ondersteunen de Amerikanen daar met het verplaatsen van materieel naar Duitsland. Vanuit het transportschip Endurance gaan 54 helikopters naar Duitsland, behalve Chinooks ook Black Hawks. Het schip vervoert ook nog 1.100 voertuigen en containers met goederen. Het materieel is van de 4th Combat Aviation Brigade uit Texas, die enige tijd in Europa gestationeerd wordt. De helikopters worden op de wal vliegklaar gemaakt en vliegen vanaf deze donderdag naar Duitsland. Dat transport wordt ondersteund door Nederlandse militairen op de vliegbasis Eindhoven. De troepenverplaatsing maakt onderdeel uit van Operation Atlantic Resolve.