WK-vooruitblik dag 8: Messi zoekt de vorm met Argentinië

Op dag acht van het WK in Rusland staan opnieuw drie groepswedstrijden op het programma: Denemarken-Australië, Frankrijk-Peru en Argentinië-Kroatie.

 • Programma

  Denemarken 1 - 1 Australië

  • #22
  • Groep C
  • Samara

  Frankrijk 1 - 0 Peru

  • #21
  • Groep C
  • Jekaterinenburg

  Argentinië 0 - 3 Kroatië

  • #23
  • Groep D
  • Nizjni Novgorod

  Bekijk hier het hele programma WK voetbal 2018
 • Denemarken - Australië

  Bert van Marwijk bood met zijn Australië stug weerstand tegen Frankrijk in het eerste groepsduel, maar verloor toch. Een overwinning op Denemarken is gewenst. Dat won zelf met 1-0 van Peru en nam zo een voorsprong onderweg naar een plek in de achtste finales.

  In de marge van het WK draait deze wedstrijd om de onofficiële wereldtitel. Volgens het principe uit het boksen - als de titelhouder wordt verslagen in een internationaal duel is de tegenstander de nieuwe titelhouder - is Denemarken de huidige onofficiële wereldkampioen na de overwinning op Peru. Hoe dat precies zit, is in ons stuk over de Unofficial Football World Championships (UFWC) te lezen.

 • Frankrijk - Peru

  Frankrijk, EK-finalist in 2016 en door de sterke ploeg één van de topfavorieten, hoopt zich via een goed resultaat tegen het kleine Peru te plaatsen voor de achtste finale.

  Peru trainde woensdag zonder Feyenoorder Renato Tapia, die een kopstoot kreeg in het duel met Denemarken. Bij Frankrijk is Antoine Griezmann fit genoeg voor de wedstrijd, nadat hij in het duel met Australië twintig minuten voor tijd aangeslagen naar de kant was gegaan met een enkelblessure.

 • Argentinië - Kroatië

  Argentinië behoort tot de groep favorieten van het WK (ook Brazilië en Duitsland) die slecht zijn begonnen aan hun toernooi. De finalist van 2014 verslikte zich in de taaie debutant IJsland (1-1). De ploeg van wereldster Lionel Messi maakte nog geen sterke indruk.

  Bondscoach Jorge Sampaoli voelde zich geroepen om Messi te verdedigen. De druk op hem, zo zei hij, is onredelijk groot: het elftal is meer dan die ene ster. Nieuwe kans tegen Kroatië, dat gemakkelijk van Nigeria won in zijn eerste duel (2-0).

 • “Ik kijk naar het wonder Ziyech zoals ik naar mijn kinderen kijk op zaterdagochtend. Ik volg de wedstrijd wel, maar speur vooral naar wat hij precies doet.”

  Lees de column van Arjen Fortuin: Mijn zoon Ziyech