Recensie

Recensie

Verleidelijke stemkunst van nieuwe naam Trill

Rapper Jacin Trill, 19, is een Nederlandse representant van wat in Amerika ‘mumble rap’ genoemd wordt – waarin teksten nauwelijks te verstaan zijn. Trill rapt soms duidelijk (‘Ik loop mank in de Bijenkorf’), maar vaak versmelten zijn woorden met de begeleiding.

Dat is geen nadeel, want de charme van Happyland 2.0 is deels te danken aan de beats van producer 808milli. Hij heeft een herkenbare stijl, waarbij gekuch als drum kan dienen en kirrende stemmen de koortjes vormen. De doorsnee synthesizer en schelle drumcomputer worden verluchtigd door cartoonstemmen die plagerig kreunen of commentaar leveren.

Trill maakte onlangs ook een album met collega Bokoesam, Zo Vader, Zo Zoon, en lijkt nu klaar om een van de grote namen van de nieuwe generatie rappers te worden.

Nummers als ‘Keshinkeshout’ (een samengetrokken ‘cash in cash out’) of ‘Purplekolour’ zijn niet te verstaan maar ze bieden een verleidelijk en hypnotiserend staaltje stemkunst.