Máxima

Koningin reageert op overlijden zus

Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Koningin Máxima heeft dinsdag bij een bezoek aan het UMCG Protonentherapiecentrum in Groningen een korte verklaring afgegeven over de dood van haar zus Inés. „Mijn kleine lieve begaafde zusje Inés was ziek. Ze kon geen vreugde vinden en ze kon ook niet genezen. Onze enige troost is dat ze nu eindelijk vrede heeft kunnen vinden.” De koningin bedankte voor de enorme steun die de familie heeft ontvangen.

Twee weken geleden werd Inés Zorreguieta dood aangetroffen in haar appartement in Buenos Aires. De RVD bracht de volgende dag naar buiten dat vermoedelijk sprake was van zelfdoding. Ze leed al langere tijd aan depressie en een eetstoornis, schreven Argentijnse media.

Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Telefoonnummer 0900-0113 of www.113.nl