DJ Domien Verschuuren gaat van 3FM naar Qmusic

Verschuuren verlaat de kwakkelende zender voor een middagprogramma bij de commerciëlen.

Verschuuren in december vorig jaar tijdens de actieweek Serious Request.
Verschuuren in december vorig jaar tijdens de actieweek Serious Request. Foto Sander Koning / ANP

Radio-dj Domien Verschuuren (30) stapt over van NPO 3FM naar Qmusic. Dat maakt zijn werkgever woensdagmiddag bekend. Verschuuren gaat op de commerciële zender een middagprogramma maken.

Een programma waar hij altijd al van droomde, schrijft de Tilburger in een post op zijn Instagram. “Dit is voor mij het moment voor iets nieuws, voor iets anders. Het is tijd om een sprong in het diepe te wagen en ik kan me geen mooier station dan Qmusic voorstellen om dat mee te doen.” Heel concreet wordt het verder niet over zijn vertrek.

Ochtendshow

Verschuuren werkte sinds 2006 bij 3FM, waar hij ook opgeleid werd. Hij maakte eerst doordeweeks een nachtprogramma, later een weekendprogramma, en daarna shows in de ochtend- en avonduren. Verschuuren loste anderhalf jaar geleden Giel Beelen af als presentator van het ochtendprogramma op 3FM, het best beluisterde dagdeel op de zender. De dj zat de afgelopen vier jaar in het Glazen Huis tijdens de jaarlijkse actie Serious Request.

Het is nog niet bekendgemaakt wanneer Verschuuren begint bij Qmusic of zijn laatste programma maakt op 3FM. Over zijn opvolging is ook nog niets duidelijk. De jongerenzender heeft het zwaar sinds eerder al Coen Swijnenberg en Sander Lantinga (beiden naar Radio 538), Gerard Ekdom (Radio 2) en Giel Beelen (Veronica) vertrokken.

Luistercijfers

Bij de dinsdag gepubliceerde luistercijfers over de maanden april en mei kwam 3FM uit op een marktaandeel van 2,9 procent.

Daarmee is het de tiende zender van Nederland, inmiddels ook voorbijgestreefd door 100% NL. Verschuuren’s nieuwe werkgever Qmusic behaalde een marktaandeel van 8,5 procent en is de vierde zender van Nederland.