Dieselschandaal

Nederlander volgt ‘tijdelijk’ topman Audi op

Audi bevestigt dat Nederlander Bram Schot tijdelijk de hoogste baas van het autoconcern wordt. Hij neemt de taken van Rupert Stadler over, die maandag werd opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij het dieselschandaal bij Audi en moederbedrijf Volkswagen. Volgens een verklaring werd Stadler op eigen verzoek ontheven van zijn taken door de raad van toezicht van Audi. Zijn ontslag is „tijdelijk totdat de omstandigheden rond zijn arrestatie zijn verduidelijkt”. De 56-jarige Nederlander is sinds 2017 bestuurslid van Audi en verantwoordelijk voor verkoop en marketing. Schots aanstelling als bestuursvoorzitter, waarover al werd gespeculeerd, is per direct van kracht. Schot, geboren in Rotterdam, startte zijn carrière in de autobranche in 1987 bij Mercedes-Benz Nederland. (NRC)