Bijna 180 vermisten na bootramp Indonesië

De veerboot zonk maandag op het Tobameer in Noord-Sumatra. Tot nu toe zijn er achttien overlevenden gevonden. Drie lichamen zijn geborgen.

Familieleden van de opvarenden wachten gespannen aan wal.
Familieleden van de opvarenden wachten gespannen aan wal. Foto Beawiharta/Reuters

Bijna 180 opvarenden van de veerboot die maandag in Indonesië zonk, zijn nog altijd vermist. Dat meldt persbureau AP op basis van lokale autoriteiten. Tot nu toe zijn er achttien overlevenden gevonden. Drie lichamen zijn geborgen.

De veerboot zonk maandag op het Tobameer op Noord-Sumatra. In slecht weer kapseisde de boot. De autoriteiten zijn een grote zoekactie begonnen met meer dan 350 hulpverleners. Zij hebben kledingstukken en tassen aangetroffen, maar de boot en de meeste opvarenden zijn nog niet gevonden.

Niet ongewoon

Volgens de lokale politiechef is het mogelijk dat de vermisten vastzitten in de gezonken boot. Overlevenden zouden hebben verteld dat veel opvarenden de boot niet wisten te verlaten voordat deze onder water verdween. Vermoedelijk zaten er tientallen kinderen in de veerboot.

Er zijn geregeld scheepsrampen in Indonesië. Excursie werd weer schipbreuk in Indonesië.

Het gezonken schip zorgt voor felle kritiek op de Indonesische autoriteiten. Critici zijn van mening dat voor veerboten geen goede richtlijnen bestaan. Bootongelukken in Indonesië zijn niet ongewoon, de afgelopen jaren zonken meerdere veerboten. In 2016 kwamen bij een ontploffing op een veerboot twee mensen om.