FNV

‘Vanaf maandag landelijke staking in het openbaar vervoer’

Vakbond FNV heeft dinsdagochtend nieuwe landelijke stakingen in het openbaar vervoer aangekondigd. Vanaf maandag 25 juni zullen streekbussen en regionale treinen „voor onbepaalde tijd” niet of nauwelijks rijden. Volgens FNV hebben de stakers „geen keuze”. De vakbond eist harde afspraken in de cao om de werkdruk te verlagen. De zogenoemde cao streekvervoer geldt voor 12.000 medewerkers. Half januari was een cao-akkoord tussen de vervoerders en de vakbonden nabij. De onderhandelaars spraken in een conceptakkoord bijvoorbeeld af dat buschauffeurs elke tweeënhalf uur een ‘plaspauze’ mogen nemen, als de dienstregeling dat toelaat. Ook werden er afspraken gemaakt over minder krappe rijtijden in het rooster. De achterban van de FNV wees dat conceptakkoord af. (NRC)