Archeologische vondst

Leidse studenten vinden graven uit zevende eeuw

Bij opgravingen in Leiden zijn twee graven uit de zevende eeuw ontdekt. In beide gevallen gaat het om een graf van een jonge man. Beiden mannen zijn begraven in een grafkist. Het ene skelet is gevonden met een kort zwaard aan een gordel, het tweede met diverse kledingspelden, een gordel met grote gesp. De graven werden bij toeval gevonden door studenten archeologie van de Universiteit Leiden. Zij zijn in het gebied op zoek naar een nederzetting uit de tiende eeuw. De goed geconserveerde graven zijn volgens onderzoekers interessant, omdat er nog weinig bekend is over de tijd vlak na de Romeinse overheersing. De skeletten en de grafgiften zullen, na verder onderzoek, meer vertellen over de mensen die tussen 600 tot 700 jaar na Christus in de regio woonden. (ANP)