Amerikaanse Rapper XXXTentacion (20) doodgeschoten

Volgens de politie is de rapper neergeschoten tijdens een overval. Hij zat in zijn auto toen hij overleed.

Screenshot van de videoclip Look At Me.
Screenshot van de videoclip Look At Me. Foto YouTube

De bekende Amerikaanse rapper XXXTentacion is maandag doodgeschoten in Deerfield Beach, Florida. De 20-jarige rapper, wiens echte naam Jahseh Dwayne Onfroy is, werd neergeschoten terwijl hij in zijn auto zat. Volgens de politie is er sprake van een overval.

Rond vier uur ‘s middags lokale tijd zouden twee gewapende overvallers de rapper onder schot hebben genomen. Zeker een van hen loste schoten op Onfroy en vluchtte daarna in een donkere SUV. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

XXXTentacion maakte de afgelopen jaren een opmars in de hiphopwereld. Het nummer Sad! werd meer dan 270 miljoen keer beluisterd op Spotify en staat nog steeds in de wereldwijde top 50 van de muziekdienst.

Niet onomstreden

De jonge rapper was niet onomstreden. In 2016 werd hij gearresteerd voor een inbraak en en het mishandelen van zijn vriendin. Vorig jaar bracht hij het liedje Look At Me uit, wat voor veel ophef zorgde. In de bijbehorende videoclip bindt hij een touw om het hoofd van een blank jongetje, dat vervolgens de lucht in wordt getakeld.

Volgens XXXTentacion was de clip een protest tegen racistisch geweld. In het lied verwijst hij onder meer naar de rellen in Ferguson en het geweld in Charlottesville. In andere nummers zong hij over onderwerpen als depressie.

XXXTentacion behoorde tot de nieuwe generatie rappers die vooral bekend wordt dankzij onlinediensten als Spotify en YouTube. Op sociale media is geschrokken gereageerd op het overlijden van de jonge rapper. Bekende namen uit de hiphopwereld, zowel Nederlandse als Amerikaanse, betuigen hun steun.

Twitter avatar kanyewest KANYE WEST rest in peace 🙏🙏🙏 I never told you how much you inspired me when you were here thank you for existing https://t.co/QU7DR3Ghbw
Twitter avatar RonnieFlex2907 Ronell Plasschaert Damnnnn x… rip… jij had het
Twitter avatar JColeNC J. Cole This got me fucked up. RIP X. Enormous talent and limitless potential and a strong desire to be a better person. God bless his family, friends and fans.