Tennis

Federer na zijn zege in Stuttgart weer eerste op wereldranglijst

Roger Federer lijkt op tijd in vorm voor Wimbledon. De Zwitserse tennisser won zondag het grastoernooi van Stuttgart en staat nu op 98 ATP-titels. Op de eeuwige ranglijst moet hij alleen de Amerikaan Jimmy Connors (109 titels) nog voor zich dulden. In de finale in Stuttgart rekende Federer af met de Canadees Milos Raonic: 6-4 en 7-6. Door zijn zege keert de 36-jarige Federer maandag terug op de eerste plaats van de wereldranglijst. De twintigvoudig grandslamkampioen, die het hele gravelseizoen (inclusief Roland Garros) oversloeg, raakte de koppositie in mei kwijt aan de Spanjaard Rafael Nadal. „Het is best verrassend dat het zo snel alweer goed gaat”, zei Federer na zijn toernooizege in Duitsland. „Dit geeft vertrouwen. Ik hoop deze lijn door te trekken richting Halle en natuurlijk vooral Wimbledon.” (ANP)