Festival

Dode en gewonden na aanrijding met busje bij Pinkpop

Bij een aanrijding tussen een busje en vier festivalgangers van Pinkpop in het Limburgse Landgraaf is zondagnacht een dode gevallen en zijn drie mensen zwaargewond geraakt. Het incident gebeurde rond 04.00 uur bij een van de campings van Pinkpop. Het is vooralsnog niet duidelijk of er sprake was van opzet. De bestuurder is na het incident doorgereden en kon in de loop van de ochtend worden aangehouden. De aanrijding was in de buurt van camping B, de grootste camping van het festival. Zondag was de laatste avond van Pinkpop, veel festivalbezoekers verbleven nog op het terrein. De organisatie van het festival heeft maandagochtend gereageerd op het incident. Zij zegt „diep geschokt” te zijn en mee te leven met de slachtoffers en familie. De gemeente Landgraaf heeft een noodnummer ingesteld. (NRC)