Autosport

Formule 1-coureur Fernando Alonso wint 24 Uur van Le Mans

Fernando Alonso heeft zondag de 24 Uur van Le Mans gewonnen. De Spaanse autocoureur, die in de Formule 1 voor McLaren rijdt, vormde met de Japanner Kazuki Nakajima en de Zwitser Sébastien Buemi het winnende trio in de Toyota met startnummer 8. Ze hadden na 24 uur racen twee rondes voorsprong op het andere team van Toyota, dat tweede werd in de legendarische race. Alonso, tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1, kwam met zijn zege in Le Mans een stap dichter bij zijn ultieme doel. Hij wil in navolging van wijlen Graham Hill de Triple Crown of Motorsport op zijn palmares bijschrijven: winnaar van de Grote Prijs van Monaco, de 24 Uur van Le Mans en de Indy 500. Racing Team Nederland – met Frits van Eerd, Giedo van der Garde en (voor het laatst) Jan Lammers – werd dertiende. (ANP)