Zeventien doden door traangasgranaat in Caracas

De granaat werd tot ontploffing gebracht bij een vechtpartij in een nachtclub in de Venezolaanse hoofdstad.

Familieleden en nabestaanden van de dodelijke slachtoffers, die stikten in de nachtclub in Caracas, hebben zich verzameld bij een mortuarium in de Venezolaanse hoofdstad.
Familieleden en nabestaanden van de dodelijke slachtoffers, die stikten in de nachtclub in Caracas, hebben zich verzameld bij een mortuarium in de Venezolaanse hoofdstad. Foto Federico Parra/AFP

Zeventien mensen zijn zaterdagochtend vroeg gestikt in een nachtclub in Caracas. In de uitgaansgelegenheid in de Venezolaanse hoofdstad werd een traangasgranaat tot ontploffing gebracht, melden internationale persbureaus op basis van een verklaring van de overheid.

De granaat zou zijn ontploft toen meerdere mensen slaags raakten in de nachtclub. Het is onduidelijk waarom de vechtpartij uitbrak.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Nestor Reverol zijn achy doden minderjarig. Ook raakten vijf mensen gewond. In de nachtclub Los Cotorros waren zo’n vijfhonderd mensen aanwezig voor een afstudeerfeest. Toen de traangasgranaat afging, ontstond paniek in het pand omdat mensen probeerden weg te komen.

De politie van Caracas heeft zeven mensen aangehouden, onder wie degene die ervan verdacht wordt de granaat te hebben laten exploderen. De nachtclub is gesloten door de autoriteiten en er is een politieonderzoek ingesteld naar de eigenaar. Die zou meer mensen in het pand hebben toegelaten dan de veiligheidsvoorschriften toestaan.