Stedelijk museum Amsterdam

Ondernemingsraad zegt vertrouwen op en wil vertrek van de volledige raad van toezicht

De ondernemingsraad van het Stedelijk Museum Amsterdam heeft per brief het vertrouwen in de raad van toezicht opgezegd. Dat heeft de OR vrijdag op een personeelsbijeenkomst verteld. Drie leden van de raad van toezicht stapten dinsdag al op na de publicatie van een onderzoeksrapport over het bestuur van het Stedelijk. In het rapport wordt geconcludeerd dat het toezicht op het museum tekort is geschoten en het vertrek van directeur Beatrix Ruf een „vermijdbaar noodlottig ongeval” was. De OR heeft uitgelegd te vinden dat de raad van toezicht collectief verantwoordelijkheid moet nemen en niet individuele leden. De OR klaagde ook dat de raad van toezicht te weinig heeft geluisterd naar signalen van het personeel over het functioneren van de directie.

De schone lei van het Stedelijk pagina 28Zat Beatrix Ruf toch goed en NRC fout? pagina O&D 10