Festival

Zomercarnaval kan doorgaan nu er plek is gevonden voor wagens

De feestelijke parade met praalwagens tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam kan doorgaan. De organisatie heeft na lang zoeken een plek gevonden waar de praalwagens kunnen staan, meldt het AD.. Organisator Guus Dutrieux vertelde de krant dat de loods die de afgelopen jaren gebruikt werd is afgebroken. Het lukte de organisatie de afgelopen maanden niet een nieuwe plek te vinden. Dat zou betekenen dat de parade van het festival, dat van 24 tot en met 28 juli plaatsvindt, niet kon doorgaan.

Na maanden van zoeken en oproepen op social media kunnen de praalwagens nu terecht in de Ferro Dome. Dat is een eenmalige oplossing volgens Dutrieux, omdat de wagens er eigenlijk niet goed inpassen. Dutrieux wil samen met de gemeente kijken of er een structurele oplossing kan worden gevonden.