Dierenmishandeling

Man veroordeeld voor uitlaten van een hond terwijl hij op een scooter reed

Het uitlaten van een aangelijnde hond met de fiets of scooter is dierenmishandeling. Dat bepaalde de rechter deze week in een zaak tegen een 24-jarige man uit Ridderkerk die op zijn scooter de Husky van een vriend uitliet, meldt het AD. De politierechter veroordeelde de man tot een voorwaardelijke geldboete van 1000 euro met een proeftijd van één jaar. De rechter zei volgens het AD in zijn uitspraak: „Dat er geen letsel te zien was bij de hond zegt niet alles. Je benadeelt op deze wijze de gezondheid en welzijn van het beest.”

Volgens de richtlijnen van justitie had de man een werkstraf van 20 uur moeten krijgen. Dat was in dit geval niet mogelijk. De Ridderkerker heeft bij een recent ongeval zijn scheenbeen verbrijzeld en zit in een rolstoel.