Winkelketen

Xenos-topman Ludo Bijvoet nieuwe directeur Blokker

Ludo Bijvoet, de huidige topman van Xenos en oud-topman van bakkerijketen Bakkersland, is vanaf volgende maand de algemeen directeur van winkelketen Blokker. Dat meldde de Blokker Holding donderdag. Bijvoet (56) volgt Casper Meijer op, die in april liet weten te vertrekken.

Frank Cocx is aangesteld als de nieuwe financieel directeur. De nieuwe directie moet het bedrijf overeind proberen te helpen, na een recordomzetverlies.

Meijer lag overhoop met de raad van commissarissen en aandeelhouders over de nieuwe koers van het bedrijf en de tegenvallende resultaten. Vorige maand werd bekend dat Blokker vorig jaar 344 miljoen euro verlies leed – het grootste verlies ooit, bijna twee keer zo hoog als het verlies over 2016.

De winkelketen heeft last van concurrentie van webwinkels en de goedkopere Action. Eerder dit jaar besloot Blokker Holding al honderden winkels te sluiten en meer dan tweeduizend banen te schrappen. Intertoys, Leen Bakker en Xenos werden verkocht. Ook Big Bazar en het Belgische Maxi Toys staan nog te koop.

Lees ook: Nieuwe concurrent voor Blokker: Casa

De nieuwe financieel directeur Frank Cocx komt van Intertoys, waar hij ook financieel directeur was. Eerder werkte hij onder andere bij accountantskantoor KPMG.