ThuiskokBanoffee in een glas

Desserts in een glas zien er altijd feestelijk uit. Voor wie net als ik van dadels en bananen houdt, is dit een traktatie. Bananenhaters, ik heb ontdekt dat er daar schrikbarend veel van zijn, kunnen bijvoorbeeld voor mango kiezen als alternatief.

Giet het kokendhete water over de dadels en laat ze circa 15 minuten weken. Maak intussen het notenmengsel. Doe de noten met kokosolie, zout en kaneel in een keukenmachine en druk steeds kort op de pulseknop. (Pulse niet te lang omdat het een grove notenbasis moet worden.) Schep het notenmengsel in een grote koekenpan en rooster het af en toe omscheppend 1-2 minuten, let op dat het niet verbrandt.

Doe de dadels met het weekvocht in de keukenmachine (hij hoeft niet uitgespoeld te worden), voeg de notenpasta en de vanille toe en mix tot een romige, gladde puree.

Verdeel het krokante notenmengsel over vier kleine glazen, schep daarop het romige dadelmengsel en verdeel er plakjes banaan op met daarop een flinke schep yoghurt. Bestrooi met chocoladeschaafsel. Eet meteen of laat een uur in de koelkast opstijven.