Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Atta Kenare/AFP
 1. Hartverscheurende ‘immigratietaferelen’ in de VS

  Het strenge immigratiebeleid van Donald Trump leidt tot hartverscheurende taferelen, las redacteur Wieland van Dijk in The New York Times. Latijns-Amerikaanse migranten die illegaal de grens oversteken worden opgepakt en vervolgd. Gescheiden van hun kinderen, zoals de 5-jarige José, die zichzelf bij een pleeggezin in Michigan elke nacht in slaap huilde.

 2. De Russische voetbalcultuur

  Het WK voetbal in Rusland is begonnen. Redacteur Eva Cukier tipt deze handige inleiding van Calvert Journal over de Russische voetbalcultuur. Over hun mentaliteit, fans, prijzen en competitie.

 3. Secularisme onder druk in Tunesië

  Columnist Carolien Roelants las bij The New Arab een interessant artikel over Tunesië, waar het oude secularisme sinds 2011 in het defensief is geraakt, en de vastenmaand ramadan steeds dwingender wordt opgelegd.

 4. Merkel, Kissinger en sekstherapeute Dr. Ruth

  Correspondent Juurd Eijsvoogel las een ontroerend en tegelijk heel politiek stuk in The New Yorker over een tafelgesprek met Merkel, Kissinger en voormalig sekstherapeute Dr. Ruth. Onder meer over Trump en de wrede behandeling van kinderen.

 5. Ontroerend antwoord van een weduwnaar

  Tien dagen voor haar dood publiceerde de terminaal zieke schrijfster Amy Krouse Rosenthal vorig jaar een ontroerende liefdesverklaring annex contactadvertentie voor haar echtgenoot in The New York Times. Vandaag schrijft haar weduwnaar in diezelfde krant een even ontroerend antwoord. Tip van redacteur Wieland van Dijk.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.