In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Etalagepoppen tijdens een brand op een markt in Port-au-Prince in Haïti. Port-au-Prince zelf telt ruim een miljoen inwoners. Samen met de agglomeratie, die voor een aanzienlijk deel uit sloppenwijken bestaat en waarin nog eens 2,5 miljoen mensen wonen, vormt Port-au-Prince de grootste stad van Haïti. Over het precieze inwonertal van de omliggende gemeenten bestaat echter veel onduidelijkheid. Zo werd het aantal inwoners van bijvoorbeeld Cité Soleil geschat op tussen de 200.000 en 500.000.
Foto Andres Martinez Casares / REUTERS
Een werk uit 2014 van de Britse kunstenaar Tony Heaton hangt in Liverpool. Heaton, die op 16-jarige leeftijd na een motorongeluk gedeeltelijk verlamd raakte, gebruikte als basis voor het werk met de naam 'Gold Lamé' een Invacar. De Invacar, eigenlijk een gemotoriseerde rolstoel, werd kort na de Tweede Wereldoorlog ontworpen omdat men zich realiseerde dat er door het grote aantal oorlogsinvaliden veel vraag naar zou zijn.
Foto Phil Noble / REUTERS
Tango-wereldkampioen Maria Noel Sciuto danst in Montevideo samen met Rodrigo Fleitas tijdens een congres over de afnemende populariteit van de tango in Uruguay. Tijdens dit congres worden plannen bekend gemaakt waarmee het stadsbestuur de afnemende populariteit van deze kunstvorm, die eind 19de eeuw gelijktijdig in Buenos Aires en Montevideo ontstond, te lijf wil gaan.
Foto Pablo Porciuncula Brune / AFP
De start van de derde etappe van de 82ste Ronde van Zwitserland. De Ronde van Zwitserland, die sinds 1933 jaarlijks gereden wordt, vindt plaats in de derde week van juni en is mede door dit tijdstip maar ook de vele beklimmingen, een belangrijke voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. Na de drie grote rondes, die van Frankrijk, Italië en Spanje, wordt de Ronde van Zwitserland gezien als een van de belangrijkste wedstrijden en wordt daarom ook wel ‘de vierde ronde’ genoemd.
Foto Gian Ehrenzeller / EPA
De Franse president Emmanuel Macron met ondernemers uit Vendée op het terrein van K-Line in Les Herbiers. K-Line is een Franse producent van ramen, deuren en rolluiken.
Foto Ludovic Marin / AFP
Aanhangers van de CHP wachten in Istanbul op de komst van presidentskandidaat Muharrem Ince tijdens zijn campagne voor de Turkse presidentsverkiezingen die 24 juni gehouden zullen worden. Het centrumlinkse CHP, de Republikeinse Volkspartij, is de oudste politieke partij van Turkije en de grootste oppositiepartij in het Turkse parlement. De partij werd in september 1923 door Mustafa Kemal Atatürk opgericht die tot aan zijn dood in 1938 voorzitter zou blijven.
Foto Yasin Akgul / AFP
President Trump luistert naar de Franse president Macron tijdens de G7 top in La Malbaie in de Canadese provincie Quebec. Een top waarbij Trump te laat arriveerde, belangrijke sessies over o.a. de klimaatveranderingen niet bijwoonde en vervolgens weer vertrok voordat de top afgelopen was.
Foto Jesco Denzel / AFP
Badgasten aan het strand van Sotsji de dag voor de WK-wedstrijd tussen Portugal en Spanje. Sotsji is de belangrijkste Russische badplaats en wordt ook wel de Russische rivièra genoemd. De Russen bouwden in de jaren 30 van de 19de eeuw een aantal forten langs de Zwarte Zee om het gebied te kunnen verdedigen tegen buitenlandse hulp aan de inheemse bergbevolking die oorlog voerde tegen de Russen. Daarbij werd Sotsji in 1838 gesticht als Fort Alexandrië.
Foto Odd Andersen /AFP
Onweer boven het Spaanse eiland Majorca.
Foto Cati Cladera / EPA
Een medewerker van de Nationale Gezondheidsdienst van het West-Afrikaanse Ivoorkust tijdens de bestrijding van de Aziatische tijgermug die o.a. verantwoordelijk is voor de verspreiding van knokkelkoorts. Knokkelkorts is een ziekte die koorts, spier- en gewrichtspijn, en in het ergste geval bloedingen en lekkage van bloedplasma kan veroorzaken. De tijgermug komt oorspronkelijk uit Azië, maar is met de export van goederen naar andere landen verspreid en komt tegenwoordig ook voor in Amerika en veel Zuid-Europese landen.
Foto Sia Kambou / AFP
Een schaapherder op de Italiaanse Hochjoch-pas. Deze pas ligt op bijna 2.900 meter hoogte tussen het Oostenrijkse Tirol en het Italiaanse Zuid-Tirol en wordt bedekt door de Hochjoch-gletsjer. Ieder jaar in juni trekken duizenden schapen en tientallen herders over de grens tussen Italië en Oostenrijk om de stallen in de laaggelegen gebieden te verruilen voor de op de Hochjoch gelegen zomerweides.
Foto Lisi Niesner / REUTERS
Een Segalese albino tijdens International Albinism Awareness Day in cultureel centrum Douta Seck in Dakar. Albinisme is een erfelijke aandoening waarbij niet voldoende melanine wordt gemaakt. Melanine zorgt voor de kleur van het haar, de huid en ogen. In sommige Afrikaanse landen worden albino’s ontvoerd en vermoord omdat men gelooft dat hun ledematen boevennatuurlijke werking hebben en zouden zorgen voor welvaart en geluk. Zakenlieden en politici kopen daarom bij zogenaamde toverdokters poeders waarin albinoledematen verwerkt zijn.
Foto Seyllou / AFP
Een bos na de uitbarsting van de Fuego vulkaan in San Miguel Los Lotes in Guatemala. Tijdens de uitbarsting van de vulkaan, waarbij duizenden mensen moesten worden geëvacueerd, vielen ruim honderd doden en raakten zeker tweehonderd mensen vermist.
Foto Carlos Jasso / REUTERS
Een jongen speelt in een door zware regenval gezwollen rivier in de Filippijnse hoofdstad Manilla.
Foto Noel Celis / AFP
Een man in Hong Kong loopt langs een poster.
Foto Philip Fong / AFP