Zonne-energie

WakaWaka is failliet, maar hoopt op een doorstart

De fabrikant van lampen op zonne-energie WakaWaka is failliet. Dat bevestigde mede-oprichter en -directeur Maurits Groen na berichtgeving van RTL. Hij is hoopvol over een doorstart. „De zon houdt nooit op. Er zijn dus nog genoeg mogelijkheden.” WakaWaka probeerde eerder dit jaar 2,5 miljoen euro op te halen bij investeerders door de uitgifte van certificaten. Volgens Groen begon die uitgifte voortvarend, maar kwam er na drie dagen een „kink in de kabel door externe factoren”, die hij in het belang van de doorstart niet kon toelichten. De opbrengsten waren bedoeld voor onder meer om de nieuwe generatie powerbanks en zaklampen te ontwikkelen. Een deel van de omzet werd gebruikt om de producten ook toegankelijk te maken voor mensen in arme delen van de wereld, waar geen toegang is tot elektriciteit. (ANP)