Valt u ook over die trap?

Lezersoproep

Veel hedendaagse trappen zijn architectonische kunstwerken, van hippe tribunetrappen in debatcentra tot de trappen-met-enorm-lange-treden bij (voetgangers) bruggen. Maar hoe lopen ze? Hoe vaak mis je niet (bijna) die net te kleine tree? Kom je niet uit met je passen op een te lange tree? Glij je weg op in dat hoekje van die wenteltrap? Of moet je de traptreden zelfs zoeken?

Lees hier over de zoektocht naar de ideale trap

De trap bij u thuis kan trouwens ook voor ellende zorgen – zo steil dat je naar adem snakt na het lopen of juist zo ‘lui’ dat ie ruimte vreet.

Op een artikel dat Karel Berkhout eerder schreef over zijn zoektocht naar de ideale trap kwamen zo veel reacties dat we besloten hebben de diverse soorten trappenleed op de Achterpagina in beeld te brengen met behulp van u, de lezer.

Heeft of kent u een trap met een verhaal, stuur een foto met een korte tekst (max. 100 woorden) naar achterpagina@nrc.nl. Of: Redactie Achterpagina, postbus 2673, postcode 1001 NR Amsterdam. De leukste inzendingen worden gepubliceerd.